آیا با علم حسابداری آشنایی دارید؟

آنچه در این پست میخوانید

    اگر به حسابداری علاقه دارید و یا برای انتخاب این دانش مردد هستید،پیشنهاد می‌کنم تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

    در این مقاله سعی داریم شما را با علم و آموزش حسابداری و کاربردهای آن آشنا سازیم.

    از دیرباز اطلاعات در فرآیند تصمیم گیری آگاهانه و هدفمند انسان اهمیت زیادی داشته است. افراد هر جامعه به منظور استفاده بهتر از منابع برای رفع احتیاجات و خواسته‌های مادی و معنوی خود نیاز به تصمیم گیری‌های صحیح اقتصادی و مالی دارند و برای انجام تصمیمات فوق وجود اطلاعات اقتصادی و مالی مناسب و صحیح از ضرورت‌های اجتناب ناپذیر است.

    [su_note note_color=”#0e0f82″ text_color=”#ffffff” radius=”5″]حسابداری حوزه ای از فعالیتهای خدماتی است که می‌تواند اطلاعات اقتصادی و مالی را در قالب گزارشهای مالی فراهم سازد.[/su_note]

     

    آموزش حسابداری

     

    تعریف حسابداری:  

    حسابداری عبارت است از: شناسایی، اندازه‌گیری، ثبت و گزارش اطلاعات اقتصادی به استفاده کنندگان به گونه ای که امکان قضاوت و تصمیم گیری آگاهانه برای آنها فراهم شود.

     

    آیا فعالیت واحدهای اقتصادی با هم متفاوت است؟

    نوع فعالیت یک واحد اقتصادی بر نحوه ی حسابداری آن واحد موثر است. واحدهای اقتصادی اعم از خصوصی و غیر خصوصی از لحاظ نوع فعالیت به سه دسته تقسیم می‌شوند:

    • واحدهای خدماتی
    • واحدهای بازرگانی
    • واحدهای تولیدی

     

    چرا حسابداری زبان تجارت است؟

    حسابداری سیستمی است که فعالیتهای واحد تجاری را اندازه گیری می‌کند، سپس این اطلاعات را در قالب گزارش ها پردازش می‌کند و در نهایت نتایج فعالیت و عملکرد واحد تجاری را به تصمیم گیرندگان ارائه می دهد. به همین دلیل حسابداری را ((زبان تجارت)) نامیده اند.

                شما هر چقدر بهتر این زبان را یاد بگیرید، بهتر می‌توانید بر وضعیت مالی زندگی خود تسلط  داشته باشید، تحقیقاتی که اخیرا بر روی تعدادی از مدیران صورت گرفته است،نشان می دهد که آنها معتقدند آموزش رشته حسابداری به دانشجویان، بسیار مهم تر از سایر رشته هایی است که به نحوی با تجارت سرو کار دارندبرنامه ریزی مالی، استقراض ها، مالیات بر درآمد و سرمایه گذاری ها، همه بر یک سیستم اطلاعاتی که ما آن را سیستم حسابداری می نامیم استوار است

    یکی از مهم ترین محصولات سیستم اطلاعاتی حسابداری، صورت های مالی است که توان تصمیم گیری در افراد را ارتقاء می دهدصورتهای مالی مدارکی هستند که وضعیت افراد یا واحد های تجاری را در قالب مقادیر پولی گزارش می‌کنند. آیا موسسه ما سود آور بوده است؟ آیا باید افراد جدیدی را استخدام کرد؟ آیا می‌توانیم اجاره موسسه را بپردازیم؟ پاسخ صحیح یک چنین سوالاتی را می‌توان از سیستم حسابداری پرسید. دفتر داری را با حسابداری اشتباه نگیرید. همان طور که حساب، بخش عملیاتی ریاضیات است، دفتر داری نیز بخش عملیاتی حسابداری است.

     

    آیا می دانید حسابداری انواع مختلفی دارد؟

    ممکن است در شرف انتخاب رشته باشید؛ و یا به تازگی از دانشگاه و رشته ی حسابداری  فارغ التحصیل شده باشید، به علاوه اگر صاحب کسب و کار هستید نیز بر خود لازم می دانید  که به جزئیات مربوط به حسابداری آگاه باشید. به هر حال، انواع حسابداری در دنیای علوم مالی 7 شاخه دارد:

    • حسابداری عمومی
    • حسابداری مدیریت
    • حسابداری مالیاتی
    • حسابداری دولتی
    • حسابرسی
    • حسابداری مالی
    • حسابداری بهای تمام شده

     

    نقش حسابدار

    یک حسابدار معمولا اطلاعات مالی را ثبت و گزارشات مالی را تهیه و به مدیریت شرکت یا مراجع قانونی ارائه می کند. حسابداران داده های خام را در دفاتر و نرم افزارهای حسابداری ثبت و به آنها نظم می بخشند. محصول نهایی کار یک حسابدار گزارشات و صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری ذینفعان (مدیران، مجامع عمومی سازمان، سرمایه گذاران، دولت و…) می‌باشد.

     

    حسابدار در جایگاه رئیس حسابداری
    رئیس حسابداری معمولا کارهای پیچیده تر حسابداری را انجام داده و بر فعالیت سایر حسابداران نظارت می کند و مشکلات احتمالی آنها را حل و فصل می نماید. همچنین رئیس حسابداری علاوه بر بررسی و تهیه گزارشات مالی، باید در مورد یافته های خود به مدیریت و سایر ذینفعان توضیح دهد. در این خصوص باید جلساتی حضوری با مدیران شرکت/سازمان و یا حسابرسان داخلی و یا خارجی داشته و گزارشات مکتوب و مبتنی بر استانداردهای مالی و حسابداری تهیه و ارائه نمایند.

     

    حسابدار در جایگاه مدیر مالی
    از سوی دیگر یک حسابدار متخصص و یا رئیس حسابداری، در آینده می تواند مدیر مالی یک سازمان یا شرکت گردد. یعنی می تواند به مدیریت یک شرکت ایده بدهد که منابع موجودش را در چه راه هایی سرمایه گذاری نماید تا استفاده بهینه از آن صورت گیرد و یا اگر شرکت به منابع مالی جدید نیاز داشت یک مدیر مالی بر اساس دانش آکادمیک و تجارب حرفه ای خود   می تواند بگوید که از چه طریقی باید تامین مالی کرد.

     

    حوزه های کاری حسابداران

    بسیاری از حسابداران بسته به نوع سازمان هایی که برایشان کار می کنند، در حوزه خاصی متخصص می شوند مثلا در حوزه های حسابداری صنعتی، بازرگانی، مالیاتی، تجارت خارجی، پیمانکاری، بیمه و … فعالیت دارند.

     

    وظایف یک حسابدار:

    • ثبت اسناد حسابداری در دفاتر و یا نرم افزار حسابداری (این روزها نرم افزارهای  حسابداری جای دفاتر حسابداری را گرفته‌اند).
    • ثبت اطلاعات کارکنان و محاسبه حقوق و دستمزد ماهیانه آنها و پرداخت فیش حقوقی به آنها
    • تهیه و بررسی صورت های مالی و کسب اطمینان از درستی و انطباق آنها با قوانین و مقررات مالی و محاسباتی جاری کشور
    • محاسبه بدهی مالیاتی، تهیه اظهارنامه مالیاتی و نظارت بر پرداخت صحیح و به موقع  مالیات ها
    • ثبت درآمدها و هزینه های شرکت و کنترل حساب سود و زیان و ارائه گزارش های دوره ای در این خصوص به مدیریت
    • تهیه، سازماندهی و نگهداری گزارشات مالی قانونی
    • ارزیابی عملیات مالی و پیشنهاد بهترین روشها به مدیریت
    • پیشنهاد روشهای کاهش هزینه، افزایش درآمد و بهبود سود

     

    آینده شغلی و بازار کار رشته حسابداری در ایران

    فرصت های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می‌گیردبا وجود این که در دانشگاههای مختلف کشور اعم از دولتی، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تحصیل می‌کنند، اما تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته از سایر رشته ها بسیار کمتر است.

    همچنین دانش حسابداری در بخش مالیات کاربرد وسیعی دارد. چون اولا محاسبه سود به یاری حسابداری امکان پذیر است و تعیین مقدار سود نیز مبنای محاسبه مالیات بر عملکرد  شرکتها اعم از دولتی و خصوصی می‌باشد. ثانیا با توجه به تحولات اساسی در قوانین مالیاتی و وظایف مودیان مالیاتی تاثیر بسزایی در آینده شغلی حسابداران دارد.

     

    چگونه حسابداری را یاد بگیریم؛ که بتوانیم درآمد چشمگیری از آن داشته باشیم؟

    امروزه در هر کسب و کاری، وجود یک حسابدار ضروری و الزامی می‌باشد چراکه یک حسابدار آگاه و آموزش دیده، با تجزیه و تحلیل رویدادهای مالی قادر به شناسایی سود یا زیان هر واحد اقتصادی می‌باشد و به طبع وقتی اشراف کامل به فعالیت و درآمد و هزینه های آن واحد اقتصادی داشته باشد، به راحتی می‌تواند آن بنگاه اقتصادی را در جهت پیشبرد اهدافش و جلوگیری از زیان های احتمالی راهنمایی کند.

    به دلیل حساسیت زیاد  در این حرفه، یک حسابدار بایستی اطلاعاتش به روز باشد تا در شناخت و تجزیه و تحلیل رویدادهای مالی هیچ گاه دچار مشکل نشود و واحد اقتصادی را متحمل ضرر نکند.

    در این راستا می بایست از طریق تحصیلات آکادمیک و آشنایی با استاندارد ها و نرم افزارهای  روز حسابداری و مطالعه ی کافی به یک حسابدار حرفه ای تبدیل شد. بنا براین هرچه اطلاعات شما کامل تر و به روز تر باشد، منبع درآمد بسیار خوبی خواهید داشت.  همان طور که می دانید ماده ها و تبصره های موجود در قوانین حسابداری و مخصوصا قانون مالیات های مستقیم امکان تغییر و یا حذف دارند، پس قطعا اگر شما حسابدار به روز و آگاهی باشید از تمام تغییرات باخبر خواهید بود.

    ما در این سایت آموزشی قصد داریم حسابداری را از پایه تا پیشرفته برای تمام کسانی که این دانش پر چالش را انتخاب کرده اند آموزش دهیم و شما می‌توانید به تمامی نکات و آموزش های  کلیدی برای ورود به بازار کار دست پیدا کنید و قدم به قدم با ما به آرمانهایی که در این مسیر برای خودتان تعیین کرده اید نزدیک تر شوید.

    علم حسابداری دارای شاخه های بسیار گسترده ای است که برای تسلط به هر شاخه  احتیاج به آموزشهای آکادمیک و اصولی به همراه پشتکار و مطالعه مداوم دارد. پس امید داریم در کنار ما که تمام تلاشمان را در زمینه آموزش های با کیفیت حسابداری خواهیم کرد، شما نیز با پشتکار و مطالعه عمیق روی مطالبی که در اختیارتان قرار می دهیم،هرچه سریعتر زمینه پیشرفت و ارتقای خود را در علم حسابداری فراهم نمائید.

    شما هر چقدر بهتر این زبان را یاد بگیرید، بهتر می‌توانید بر وضعیت مالی زندگی خود تسلط داشته باشید، تحقیقاتی که اخیرا بر روی تعدادی از مدیران صورت گرفته است،نشان می دهد که آنها معتقدند آموزش رشته حسابداری به دانشجویان، بسیار مهم تر از سایر رشته هایی  است که به نحوی با تجارت سرو کار دارندبرنامه ریزی مالی، استقراض ها، مالیات بر درآمد و سرمایه گذاری ها، همه بر یک سیستم اطلاعاتی که ما آن را سیستم حسابداری می نامیم  استوار است.

     

    علم حسابداری

     

    نقش حسابدار

    یک حسابدار معمولا اطلاعات مالی را ثبت و گزارشات مالی را تهیه و به مدیریت شرکت یا مراجع قانونی ارائه می کند. حسابداران داده های خام را در دفاتر و نرم افزارهای حسابداری ثبت و به آنها نظم می بخشند. محصول نهایی کار یک حسابدار گزارشات و صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری ذینفعان (مدیران، مجامع عمومی سازمان، سرمایه گذاران، دولت و…) می‌باشد.

     

    حسابدار در جایگاه رئیس حسابداری

    رئیس حسابداری معمولا کارهای پیچیده تر حسابداری را انجام داده و بر فعالیت سایر  حسابداران نظارت می کند و مشکلات احتمالی آنها را حل و فصل می نماید. همچنین رئیس حسابداری علاوه بر بررسی و تهیه گزارشات مالی، باید در مورد یافته های خود به مدیریت و سایر ذینفعان توضیح دهد. در این خصوص باید جلساتی حضوری با مدیران شرکت/سازمان و یا حسابرسان داخلی و یا خارجی داشته و گزارشات مکتوب و مبتنی بر استانداردهای مالی و حسابداری تهیه و ارائه نمایند.

     

    حسابدار در جایگاه مدیر مالی

    از سوی دیگر یک حسابدار متخصص و یا رئیس حسابداری، در آینده می تواند مدیر مالی یک  سازمان یا شرکت گردد. یعنی می تواند به مدیریت یک شرکت ایده بدهد که منابع موجودش را در چه راه هایی سرمایه گذاری نماید تا استفاده بهینه از آن صورت گیرد و یا اگر شرکت به منابع مالی جدید نیاز داشت یک مدیر مالی بر اساس دانش آکادمیک و تجارب حرفه ای خود  می تواند بگوید که از چه طریقی باید تامین مالی کرد.

     

    حوزه های کاری حسابداران

    بسیاری از حسابداران بسته به نوع سازمان هایی که برایشان کار می کنند، در حوزه خاصی متخصص می شوند مثلا در حوزه های حسابداری صنعتی، بازرگانی، مالیاتی، تجارت خارجی، پیمانکاری، بیمه و … فعالیت دارند.

     

    وظایف یک حسابدار:

    • ثبت اسناد حسابداری در دفاتر و یا نرم افزار حسابداری
    • ثبت اطلاعات کارکنان و محاسبه حقوق و دستمزد ماهیانه آنها و پرداخت فیش حقوقی به آنها
    • تهیه و بررسی صورت های مالی و کسب اطمینان از درستی و انطباق آنها با قوانین و مقررات مالی و محاسباتی جاری کشور
    • محاسبه بدهی مالیاتی، تهیه اظهارنامه مالیاتی و نظارت بر پرداخت صحیح و به موقع  مالیات ها
    • ثبت درآمدها و هزینه های شرکت و کنترل حساب سود و زیان و ارائه گزارش های دوره ای در این خصوص به مدیریت
    • تهیه، سازماندهی و نگهداری گزارشات مالی قانونی
    • ارزیابی عملیات مالی و پیشنهاد بهترین روشها به مدیریت
    • پیشنهاد روشهای کاهش هزینه، افزایش درآمد و بهبود سود

    علم حسابداری

     

    آینده شغلی و بازار کار رشته حسابداری در ایران

    فرصت های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می‌گیردبا وجود این که در دانشگاههای مختلف کشور اعم از دولتی، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تحصیل می‌کنند، اما تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته از سایر رشته ها بسیار کمتر است.

    همچنین دانش حسابداری در بخش مالیات کاربرد وسیعی دارد. چون اولا محاسبه سود به یاری حسابداری امکان پذیر است و تعیین مقدار سود نیز مبنای محاسبه مالیات بر عملکرد شرکتها اعم از دولتی و خصوصی می‌باشد. ثانیا با توجه به تحولات اساسی در قوانین مالیاتی و وظایف مودیان مالیاتی تاثیر بسزایی در آینده شغلی حسابداران دارد.

     

     چگونه حسابداری را یاد بگیریم که بتوانیم درآمد چشمگیری از آن داشته باشیم؟

    امروزه در هر کسب و کاری، وجود یک حسابدار ضروری و الزامی می‌باشد؛ چراکه یک حسابدار آگاه و آموزش دیده، با تجزیه و تحلیل رویدادهای مالی قادر به شناسایی سود یا زیان هر واحد اقتصادی می‌باشد و به طبع وقتی اشراف کامل به فعالیت و درآمد و هزینه های آن واحد اقتصادی داشته باشد، به راحتی می‌تواند آن بنگاه اقتصادی را در جهت پیشبرد اهدافش و جلوگیری از زیان های احتمالی راهنمایی کند.

    در این راستا می بایست از طریق تحصیلات آکادمیک و آشنایی با استانداردها و نرم افزارهای روز حسابداری و مطالعه ی کافی به یک حسابدار حرفه ای تبدیل شد. بنا براین هرچه اطلاعات شما کامل تر و به روز تر باشد، منبع درآمد بسیار خوبی خواهید  داشت. همان طور که می دانید ماده ها و تبصره های موجود در قوانین حسابداری و مخصوصا قانون  مالیات های مستقیم امکان تغییر و یا حذف دارند، پس قطعا اگر شما حسابدار به روز و آگاهی باشید از تمام تغییرات باخبر خواهید بود.

    ما در این سایت آموزشی قصد داریم حسابداری را از پایه تا پیشرفته برای تمام کسانی که این دانش پر چالش را انتخاب کرده اند آموزش دهیم و شما می‌توانید به تمامی نکات و آموزش  های کلیدی برای ورود به بازار کار دست پیدا کنید و قدم به قدم با ما به آرمانهایی که در این مسیر برای خودتان تعیین کرده اید نزدیک تر شوید.

    علم حسابداری دارای شاخه های بسیار گسترده ای است که برای تسلط به هر شاخه احتیاج به آموزشهای آکادمیک و اصولی به همراه پشتکار و مطالعه مداوم دارد. پس امید داریم در کنار ما که تمام تلاشمان را در زمینه آموزش های با کیفیت حسابداری خواهیم کرد، شما نیز با پشتکار و مطالعه عمیق روی مطالبی که در اختیارتان قرار می دهیم،هرچه سریعتر زمینه پیشرفت و ارتقای خود را در علم حسابداری فراهم نمائید.

     

     

     

     

     

     

    پست های مرتبط

    مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
    آموزش کامل ثبت شرکت به صورت مجازی و مشاوره رایگان

    آموزش ثبت شرکت + مدارک مورد نیاز آن

    آنچه در این پست میخوانید ابتدا یک نام مناسب  برای شرکت انتخاب کنید :مراحل اولیه ثبت شرکت در سایت :انتخاب…

    بیشتر بخوانید
    مالیات بر درآمدهای اتفاقی چیست و چطور محاسبه می‌شود؟

    درآمد اتفاقی چیست و چه تاثیری بر مالیات دارد؟

    آنچه در این پست میخوانید درآمد اتفاقی یعنی چی؟چرا درآمد اتفاقی مهمه؟مالیات بر درآمد اتفاقیچطور مالیات درآمد اتفاقی محاسبه میشه؟چه…

    بیشتر بخوانید
    مقایسه مشاورین مالیاتی در اصفهان و انتخاب بهترین مشاور مالیاتی و شرکت مالیاتی در اصفهان

    بهترین مشاور مالیاتی در اصفهان + مقایسه و استعلام قیمت

    آنچه در این پست میخوانید قیمت مشاوره مالی در اصفهان مشاوره برنزی مشاوره نقره‌ای مشاوره طلایی اهمیت مشاوره مالیاتیمعیارهای انتخاب…

    بیشتر بخوانید

    نظرات

    سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *